Comunicat del Grup Municipal CIBE/BLOC
El regidor del BLOC, Xavi Tro demana que s’instaure a Benissa un Concurs Internacional de Putxero de Polp
El regidor del BLOC Xavi Tro presentarà en el pròxim ple ordinari del dia 7 de juliol una moció on demanarà que a Benissa s’instaure a partir de l’any pròxim un Concurs Internacional de Putxero de Polp. Aquesta proposta no va només encaminada a donar-li més impuls i més difusió a un plat tant nostre com es aquest, si no, que sobretot va encaminada a aconseguir una major repercussió econòmica i turística que dona organitzar concursos com aquest tant per al conjunt dels restaurants del nostre municipi, ja que els permet mostrar la seua qualitat culinària, la seua amable i cuidada atenció i els seus millors plats alhora que també busca una major expansió turística de la marca Benissa com a destí turístic i gastronòmic. En eixe sentit, no cal explicar la importància que tenen els nostres bars i restaurants per al nostre municipi, ja que donen feina amb molts llocs de treball, son un gran reclam turístic i en definitiva una part molt important del teixit empresarial benisser que cal recolzar des del nostre ajuntament. Cal assenyalar que alguns propietaris de restaurants de Benissa que ja coneixen aquesta proposta s’han mostrat entusiasmats amb ella.
Aquesta proposta que presenta en forma de moció el grup municipal CIBE-BLOC es va gestar a principis de març quan el regidor nacionalista, Xavi Tro va parlar en el marc de la passada edició de la Mostra Gastronòmica de Benissa amb el prestigiós crític gastronòmic Lluís Ruiz Soler. Ja durant aquestes jornades ell mateix ja va insinuar la necessitat d’invertir amb els nostres restaurants com a bona mesura d’eixir de la crisi, ja que el nostres menjars són sens dubte una de les millors cartes de presentació per als turistes que rebem, ja siguen de dins o fora de l’estat. I sens dubte la celebració d’un concurs com aquest ajudaria al sector empresarial benisser de la restauració. I fent així del nostre poble, el bressol d’un plat únic com es el putxero de polp. En paraules del mateix Lluís Ruiz, sobre aquesta idea i els altres concursos que citem a continuació, van ser textualment qui pega primer pega dos voltes.
El regidor del CIBE-BLOC posa com a exemples en la seua moció, els concursos gastronòmics de Sueca, Gandia o Dénia. Tenint en conter que la ciutat de Sueca a la ribera baixa celebra ja enguany la 50 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana on el plat internacional més famós del món es cuina en aquest concurs any darrere any a les acaballes de l’estiu. I que el passat dimecres 9 de juny es va celebrar a Gandia la 36 edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia, enguany amb una convocatòria diferent, ja que aquest certamen ha estat dirigit només a les escoles de cuina.
I per últim, el Concurs d’Arròs a Banda Ciutat de Dénia que es celebra a la capital de la marina alta des de l'any 1983 contribuint aquest concurs a refermar el títol de Dénia com a Ciutat Gastronòmica de la Costa Blanca per excel·lència. Tot i que es cert, que aquest concurs ha passat per nombroses dificultats, fonamentalment de tipus econòmic, provocant que siga una cita intermitent. Tot i així, enguany es celebrarà la XXIII edició.
Evidentment, ni la paella valenciana es típica només de Sueca, ni la fideuà de Gandia ni l’arròs a banda de Dénia, si no que es típic de molts pobles i ciutats dels nostres voltants. A Benissa, amb la mateixa excepció, si parlem de plat típic la majoria de gent ens diu que es el Putxero de Polp, que és un putxero en el qual s'ha substituït la carn pel polp. La verdura és la mateixa i hi ha qui fins i tot fa una pilota amb la bossa del polp. L'arròs es fa amb el brou del putxero com qualsevol altre.
En eixe sentit, el que demanarà el portaveu nacionalista en la seua moció serà concretament aquestos dos punts.
1r. L’Ajuntament de Benissa per mig de les regidories de Comerç i Turisme
es compromet a impulsar al nostre poble la primera edició del Concurs Internacional de Putxero de Polp
2n. Que a la pròxima Fira i Porrat de Sant Antoni es torne a realitzar el tradicional concurs de Putxero de Polp que s’ha fet durant molts anys ja que es un plat nostre i que cal donar-li més impuls i més difusió.
- Ací podeu vore un enllaç a la pàgina web de turisme de Benissa amb foto i recepta del putxero de polp:
http://va.benissa.net/ver/1358/Cocido-de-Pulpo.html
Link al Word de la proposta: Moció del Cibe Bloc Putxero de Polp
El regidor del BLOC, Xavi Tro demana que s’instaure a Benissa un Concurs Internacional de Putxero de Polp
El regidor del BLOC Xavi Tro presentarà en el pròxim ple ordinari del dia 7 de juliol una moció on demanarà que a Benissa s’instaure a partir de l’any pròxim un Concurs Internacional de Putxero de Polp. Aquesta proposta no va només encaminada a donar-li més impuls i més difusió a un plat tant nostre com es aquest, si no, que sobretot va encaminada a aconseguir una major repercussió econòmica i turística que dona organitzar concursos com aquest tant per al conjunt dels restaurants del nostre municipi, ja que els permet mostrar la seua qualitat culinària, la seua amable i cuidada atenció i els seus millors plats alhora que també busca una major expansió turística de la marca Benissa com a destí turístic i gastronòmic. En eixe sentit, no cal explicar la importància que tenen els nostres bars i restaurants per al nostre municipi, ja que donen feina amb molts llocs de treball, son un gran reclam turístic i en definitiva una part molt important del teixit empresarial benisser que cal recolzar des del nostre ajuntament. Cal assenyalar que alguns propietaris de restaurants de Benissa que ja coneixen aquesta proposta s’han mostrat entusiasmats amb ella.
Aquesta proposta que presenta en forma de moció el grup municipal CIBE-BLOC es va gestar a principis de març quan el regidor nacionalista, Xavi Tro va parlar en el marc de la passada edició de la Mostra Gastronòmica de Benissa amb el prestigiós crític gastronòmic Lluís Ruiz Soler. Ja durant aquestes jornades ell mateix ja va insinuar la necessitat d’invertir amb els nostres restaurants com a bona mesura d’eixir de la crisi, ja que el nostres menjars són sens dubte una de les millors cartes de presentació per als turistes que rebem, ja siguen de dins o fora de l’estat. I sens dubte la celebració d’un concurs com aquest ajudaria al sector empresarial benisser de la restauració. I fent així del nostre poble, el bressol d’un plat únic com es el putxero de polp. En paraules del mateix Lluís Ruiz, sobre aquesta idea i els altres concursos que citem a continuació, van ser textualment qui pega primer pega dos voltes.
El regidor del CIBE-BLOC posa com a exemples en la seua moció, els concursos gastronòmics de Sueca, Gandia o Dénia. Tenint en conter que la ciutat de Sueca a la ribera baixa celebra ja enguany la 50 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana on el plat internacional més famós del món es cuina en aquest concurs any darrere any a les acaballes de l’estiu. I que el passat dimecres 9 de juny es va celebrar a Gandia la 36 edició del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia, enguany amb una convocatòria diferent, ja que aquest certamen ha estat dirigit només a les escoles de cuina.
I per últim, el Concurs d’Arròs a Banda Ciutat de Dénia que es celebra a la capital de la marina alta des de l'any 1983 contribuint aquest concurs a refermar el títol de Dénia com a Ciutat Gastronòmica de la Costa Blanca per excel·lència. Tot i que es cert, que aquest concurs ha passat per nombroses dificultats, fonamentalment de tipus econòmic, provocant que siga una cita intermitent. Tot i així, enguany es celebrarà la XXIII edició.
Evidentment, ni la paella valenciana es típica només de Sueca, ni la fideuà de Gandia ni l’arròs a banda de Dénia, si no que es típic de molts pobles i ciutats dels nostres voltants. A Benissa, amb la mateixa excepció, si parlem de plat típic la majoria de gent ens diu que es el Putxero de Polp, que és un putxero en el qual s'ha substituït la carn pel polp. La verdura és la mateixa i hi ha qui fins i tot fa una pilota amb la bossa del polp. L'arròs es fa amb el brou del putxero com qualsevol altre.
En eixe sentit, el que demanarà el portaveu nacionalista en la seua moció serà concretament aquestos dos punts.
1r. L’Ajuntament de Benissa per mig de les regidories de Comerç i Turisme
es compromet a impulsar al nostre poble la primera edició del Concurs Internacional de Putxero de Polp
2n. Que a la pròxima Fira i Porrat de Sant Antoni es torne a realitzar el tradicional concurs de Putxero de Polp que s’ha fet durant molts anys ja que es un plat nostre i que cal donar-li més impuls i més difusió.
- Ací podeu vore un enllaç a la pàgina web de turisme de Benissa amb foto i recepta del putxero de polp:
http://va.benissa.net/ver/1358/Cocido-de-Pulpo.html Link al Word de la proposta: Moció del Cibe Bloc Putxero de Polp





















Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.44